17.12.2018. 17:23
0
"Ne bavimo se tim kalkulacijama. Naš cilj je bio plasman među prve tri ekipe i na pola puta smo"
Rukometaši visočke Bosne su došli na korak od titule jesenjeg šampiona u Premijer ligi BiH. Visočani su ostvarili učinak od deset pobjeda i dva poraza u 12 mečeva, imaju 30 bodova, tri više od Gračanice i odličnu gol-razliku.

Tako je u posljednjem kolu potrebno da Bosna izgubi s velikom razlikom da bi dovela u pitanje u svoj jesenji naslov. 

- Ne bavimo se tim kalkulacijama. Naš cilj je bio plasman među prve tri ekipe i na pola puta smo. Želimo da nastavimo sa dobrim igrama i da uživamo u našim mečevima. Naš je posao na terenu i tu želimo da budemo odlični i u svakom meču što bolji - ističe polivalentni rukometaš Bosne Adnan Balta. 

On dodaje da je iza Bosne teška utakmica protiv Lokomotive (26:21). 

- Konačni rezultat nije stvarno mjerilo dešavanja na terenu. Bili smo u deficitu dobrim dijelom meča, ali na kraju smo uspjeli da se vratimo i slavimo - kazao je Balta. 

Ekipa i on u posljednjem kolu jesenjeg dijela gostuju banjalučkom Borcu. 

- Kao što sam već rekao, mi smo svoj cilj ostvarili i sada želimo da uživamo u onom što smo ostvarili. Borac je odlična ekipa i rijetko ko može na njihovom terenu da se proglasi favoritom, pa tako ne možemo ni mi, bez obzira na stanje na tabeli. Borac u posljednje vrijeme igra sve bolje i sigurno da nas čeka još jedan jako težak meč. Ne idemo se predati ni u kom slučaju i želimo da odigramo najbolje što možemo - zaključio je Balta. 

Utakmica Borac - Bosna igra se u utorak od 17.30 sati u Boriku, saopćeno je iz RK Bosna.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.