10.2.2019. 20:16
0
Jaha: Možemo očekivati kandidaturu Sarajeva za novu olimpijadu
Evropski omladinski zimski olimpijski festival (EYOF 2019) zvanično počinje večeras u Sarajevu, a uoči svečane ceremonije otvorenja na stadionu "Asim Ferhatović Hase", u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH okupili su se bivši olimpijci, te nekadašnji i sadašnji slavni sportisti Bosne i Hercegovine, koji su ovu priliku iskoristili za druženje.

Trofejna bh. džudistkinja i učesnica Olimpijskih igara u Sydneju 2000. godine Arijana Jaha čestitala je organizatorima EYOF-a na odličnoj organizaciji, te naglasila da nije lako biti domaćin valikih sportskih događaja. 

- Znam šta znači organizovati ovakav događaj, Judo savez BiH je bio domaćin velikih takmičenja i znam da to nije lako. Drago mi je što smo uspjeli dovesti veliki broj takmičara i zemalja. Nadam se da će do kraja EYOF-a sve proći kako treba - kazala je Jaha u izjavi za Fenu. 

Ističe da je Sarajevo uvijek bilo dobar domaćin, te da je realno očekivati da se za nekoliko godina Sarajevo kandiduje za novu olimpijadu.

- Vjerujem da ćemo položiti ovaj ispit i da za desetak do petnaest godina ponovo dobije olimpijske igre. Vjerujem da ćemo pokazati naše mogućnosti i da smo dobri domaćini. Bilo bi dobro da neko od naših mladih takmičara osvoji medalju, ali u svakom slučaju pokazali smo da imamo sportske talente u ljetnim i zimskim sportovima - zaključila je Jaha. 

Ceremonija otvorenja EYOF-a 2019. počinje večeras u 19 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a ulaz za posjetioce je besplatan.


(Fena/Admir Oručević)

JahaEyof
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.