18.3.2019. 11:45
0
Uznemirujuće: Molly McCann zadobila stravičnu povredu oka tokom borbe
Britanska fajterka i borac Molly McCann u subotu je upisala prvu UFC pobjedu na "Fight Nightu" u Londonu, no iz nje je izašla uz vrlo jezivu povredu. U pitanju je lom orbitalne kosti, a povreda idući dan ne izgleda nimalo ljepše nego odmah nakon borbe, prenosi Avaz Sport.

Piše: Haris Ahbabović

McCann je odradila vrlo hrabru borbu protiv Priscile Cachoeire, koju je dobila sudijskom odlukom nakon tri runde. No, sredinom posljednje runde umalo je ostala bez svega što je u prethodnih 12 i po minuta napravila.

Primila je jedan nezgodan udarac, nakon čega je njeno oko samo počelo oticati. Ubrzo je u potpunosti bilo zatvoreno te nije više ništa vidjela. Otprilike minutu i po prije kraja borbe ljekar je ušao provjeriti njeno stanje, prenosi Avaz.

Iako, prema pravilima, učesnik borbe mora moći vidjeti na oba oka da bi se borba nastavila, ovog puta joj je ljekar progledao kroz prste i dozvolio da završi borbu, u kojoj je do tog trenutka uvjerljivo vodila.

Odmah nakon borbe, ona je otpremljena u bolnicu, gdje je podvrgnuta operaciji. Situacija nakon nje nije nimalo ljepša nego što je to bilo nakon borbe, no njoj to ne smeta. 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.