25.7.2019. 22:07
0
Još jedna smrt u svijetu boksa: Preminuo pet dana nakon borbe
Argentinski bokser Hugo Santillan preminuo je pet dana nakon borbe protiv Urugvajca Eduarda Abreua, saopšteno je danas iz Svjetskog bokserskog savjeta.

U saopštenju se navodi da je Santillan (23) preminuo od posljedica povrede glave nakon borbe protiv Abreua u San Nicolasu udaljenog oko 240 kilometara sjeverno od Buenos Airesa. 

Santillan se onesvijestio pred odluku sudija i operisan je nakon borbe, ali nikad nije došao svijesti. 

Santillan je počeo sa boksom 2015. godine i imao je 19 pobjeda, šest poraza i dvije neriješene borbe.

Podsjećamo, ruski bokser Maksim Dadašev preminuo je početkom sedmice u 28 godini četiri dana nakon povrede mozga u borbi sa Subrielom Mathiasom u američkoj saveznoj državi Maryland, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

BoksSmrt
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.