1.8.2019. 16:14
0
Brat joj preminuo od raka, a od tada se borila da ostvari njegov san
Trejsi Kortez (Tracy Cortez) nije znala šta je MMA kad je prvi put gledala brata Hozea (Jose) kako se bori. Imala je 14 godina kad je u novembru 2008. gledala kako njen najstariji brat pobjeđuje bivšeg UFC borca Drua Fiketa (Drew Fickett) podijeljenom odlukom sudija . Ubrzo nakon toga upitala je brata: "Kad se ti možeš boriti, zašto ne bih mogla i ja?"

Kako bi je odgovorio, brat ju je odveo u svoj klub u Feniksu i stavio u ring sa profesionalnom bokserkom da bi joj dokazao da se ipak ne želi boriti. Ipak, nastavila je, a danas je Trejsi profesionalna MMA borkinja s ugovorom u UFC-u, koja je sve napravila iz jednog razloga.

Borba njenog brata koju je gledala protiv Fiketa, bila je njegova posljednja u životu. Tri godine se borio s rakom, a onda izgubio životnu bitku. U njegovu čast, Trejsi je na ruci istetovirala bratov lik sa majicom UFC-a i narukvicom koju je nosio na hemoterapiji. Htjela je da njegov san da bude u UFC oktogonu, i dalje živi.

San je živio, a ona je maštala da ga u čast brata i ostvari. U utorak je impresivno savladala favoriziranu Mariju Agapovu u „Dana White's Contender seriesu“, u kojem mladi borci pokušavaju zaraditi UFC ugovor. Sjela je i zaplakala kad je saznala da će prezime Kortez bio dio najveće svjetske organizacije.

Prvi čovjek UFC-a Dena Vajt (Dana White) bio je očaran njenom predstavom u oktogonu, kao i njenom pričom pa je, nakon što joj je saopćio da je dobila ugovor, rekao kako je zaplakao nekoliko puta.

- I dalje ima dana kad samo sjedim i plačem zbog svega što se dogodilo, ali onda kažem kako moram stisnuti zube i nastaviti gaziti ka svom cilju – rekla je nedavno 25-godišnjakinja.

Osim u oktogonu, Kortez plijeni pažnju i izvan njega, nerijetko se bavi i modelingom, a Amerikanci su je već prozvali najljepšom UFC borkinjom u historiji.

(Alen Avdić)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.