11.1.2020. 18:31
0
Crnogorci prkose Srbima: Rukometaši Crne Gore iz političkih razloga danas igraju u zelenim dresovima protiv Srbije
Rukometaši Crne Gore od 18:15 igraju meč drugog kola Evropskog prvenstva protiv Srbije, a današnji dresovi imaju poseban, politički motiv.

Crnogorci su zaigrali u zelenim dresovima koji predstavljaju sjećane nja Komitski pokret iz 1918. godine koji se protivio odluci Podgoričke skupštine da se Crna Gora priključi Srbiji.

Komitski pokret, predvođen generalom Krstom Popovićem, nazivao se još i zelenaški, pa je stoga odlučeno da Crnogorci igraju baš u zelenim dresovima.

Podsjetimo, obje selekcije su poražene u prvom kolu. Crna Gora je odigrala hrabro protiv Hrvatske, no nije imala snage da dođe do pozitivnog rezultata, dok je isti scenarij preživjela Srbija protiv Bjelorusije.

Meč je od velike važnosti za obje selekcije, a ona koja bude poražena, oprostit će se od Evropskog prvenstva.

(Patria)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.