12.1.2020. 17:28
0
Rukometaši BiH u finišu ispustili vodstvo i poraženi od Portugala
Rukometna reprezentacija BiH danas je u Trondheimu igrala meč 2. kola grupne faze Evropskog prvenstva protiv Portugala, izgubivši u finišu rezultatom 27:24.

U odnosu na prvo kolo i meč s Norveškom, Bilal Šuman je napravio jednu izmjenu. Umjesto Dine Hamidovića na spisak je uvršten Muhameda Toromanovića.

Prvi pogodak za naš tim postigao Nikola Prce u 4. minuti i time rezultat poravnava na 1:1. Nikola je i protiv Norveške postigao prvi gol za naš tim.
Naši rukometaši pokazali su izuzetnu borbenosti i dobru igru u prvom poluvremenu, koje je završeno rezultatom Portugal - BiH 12:11.

Drugo poluvrijeme sjajno su otvorili naši rukometaši. Prvo je Ovčina pogodio za 12:12, da bi Prce u 32. minuti bio strijelac za prvo vodstvo našeg tima (13:12). 

U 36. minuti Haseljić je pogodio za vodstvo naše reprezentacije od dva gola razlike (12:14). Ipak, Portugalci su nakon toga serijom 3:0 ponovo stigli do vodstva, ali je Malinović postigao pogodak za novo izjednačenje (15:15). 

Igrala se 44. minuta kada je iskusni Nikola Prce preuzeo odgovornost i doveo našu reprezentaciju u novo vodstvo 16:15. Međutim, Portugalci su se laganim golovima i serijom od 5:0 došli do potpunog preokreta (19:16).  

Najbolji igrač ove utakmice - Portela, postiže deveti pogodak u drugom poluvremenu i donosi pobjedu svom timu.


U prvom meču rukometaši BiH su poraženi od Norveške rezultatom 32:26, dok je Portugal iznenađujuće savladao Francusku 28:25.

U drugom meču naše grupe sastaju se Norveška i Francuska, a taj susret se igra s početkom u 18:15 sati.





(Lejla Trle) 
























0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.