26.1.2020. 14:30
0
Domagoj Duvnjak najbolji igrač Evropskog prvenstva
Domagoj Duvnjak najbolji je igrač Evropskog prvenstva u rukometu! Duvnjak je nosio Hrvatsku do finala, sjećamo se da je odnosio titule igrača utakmice i kada u napadu nije briljirao, ali je zato u obrani bio fantastičan.

Njegova igra u 5-1 obrani je dovedena skoro do savršenstva, kasnije je tokom turnira kao pravi kapetan i vođa nosio reprezentaciju i u napadačkom dijelu i zaslužio je titulu MVP-a.

Osim njega veliko priznanje dobio je i Igor Karačić koji je u idealnih sedam na poziciji srednjeg vanjskog. I Karačić iza sebe ima sjajan turnir, odigrao je utakmicu za pamćenje protiv Španije u grupnoj fazi te mu želimo da to ponovi i u finalu.

Na vratima idealne momčadi je Gonzalo Perez de Vargas, a najbolji obrambeni igrač je Nijemac Hendrik Pekeler.

Tu su još i na vanjskim pozicijama Lijevo Sander Sagosen i desno Jorge Maqueda, na crti je Bence Banhidi, a na krilima lijevo Magnus Jöndal i desno Blaž Janc.

Duvnjak je jedini Hrvat uz Ivana Balića koji je odnio titulu MVP-a. Balić je to napravio dva puta i to 2004. i 2006. godine, a nakon njega dva puta trofej je osvajao Nikola Karabatić dok su to po jednom poslije Balića napravili Filip Jicha, Momir Ilić, Raul Entrerrios i na prošlom Jim Gottfridsson.


(Patria / Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.