13.3.2020. 13:41
0
Otkazane i utrke u Bahreinu i Vijetnamu, nova sezona u F1 bi trebala početi tek krajem maja
FOTO: F1
FIA je danas odlučila da, osim VN Australije, odgodi i naredne utrke koje su bile na programu, a radi se o utrkama u Bahreinu i Vijetnamu.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, VN Australije je odgođena jer je kod jednog člana Mclarena potvrđeno da je zaražen koronavirusom, a sada se 14 članova britanskog tima nalazi u izolaciji.

FIA je odlučila da odgodi i naredne dvije utrke, u Bahreinu i Vijetnamu, dok je VN Kine već ranije odgođena zbog koronavirusa i ona se, vjerovatno, neće ni održati ove godine.

Prema najavama iz FIA-e, nova sezona u F1 trebala bi tako početi krajem maja ove godine, što bi značilo da ćemo do kraja šampionata doslovno svaki vikend imati neku utrku. Ipak, ovo je samo jedna od opcija koja još uvijek nije službeno potvrđena, te je i dalje u fazi razmatranja.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.