20.5.2020. 17:23
0
Khabib Nurmagomedov: Otac ima srčane probleme zbog virusa, oboljeli i brojni članovi porodice
Prošle sedmice odjeknula je vijest da je otac MMA borca Khabiba Nurmagomedova i dugogodišnji trener Abdulmanap Nurmagomedov hospitaliziran u kritičnom stanju u komi.

Khabib je vijest potvrdio u ponedjeljak na Instagram snimci, dodajući da je COVID-19 igrao ulogu u stanju njegovog oca. Prema Khabibu, Abdulmanap je i dalje u "lošem stanju", piše Yahoo sports.

U ranijim izvještajima se navodi da je Abdulmanap u početku bio negativan na testu na koronavirus dok je bio hospitaliziran u svojoj kući u Dagestanu. On je, dodaje se, prevezen u moskovsku bolnicu na dalje lečenje. Nije jasno kada je test pokazao da je pozitivan COVID-19.

“Moj otac je još u bolnici", rekao je Khabib. . 

“Još prolazi kroz ovu bolest. Imao je i srčane komplikacije zbog COVID-19. Abdulmanap je prošle godine imao operaciju na srcu, a imao je i drugu ovih dana, pa je još uvijek u lošem stanju. To je sve što mogu da kažem”, poručio je Nurmagomedov na Instagramu.

Abdulmanap se navodno u četvrtak probudio iz medicinski izazvane kome. U induciranoj je komi nakon što su komplikacije od upale pluća dovele do operacije na srcu. Izgleda da je upala pluća bila posljedica obolijevanja od COVID-19.

Khabib, koji je doletio kući i ostao u Dagestanu od početka globalne epidemije COVID-19, rekao je da je bolest opustošila njegovu širu porodicu i prouzrokovala višestruke smrti.

"Više od 20 mojih bliskih rođaka oboljelo je od (COVID-19) i morali su ostati na intenzivnoj njezi", rekao je Khabib. 

“Neki od njih više nisu s nama. Što se tiče mog oca, bilo mi je toliko podrške i ljudi su me stalno pitali o ocu… Želim zahvaliti svim ljudima na podršci, željama i vašim molitvama. Također želim svima sve najbolje. Budite sigurni i zdravi. Puno vam hvala”, poručio je ovaj borac. 

Na vijest o stanju s Khabibovim ocem reagovao je i predsjednik UFC-a Dan White, ali i Khabibov najveći rival Conor McGregor, koji su uz želje za oporavkom, dugogodišnjeg trenera nazvali "genijem borilačkih vještina".

Khabib je u bliskoj vezi s Abdulmanapom, koji ga je trenirao uz uspon na vrh UFC-a sa rekordom 28-0 kao prvak u lakoj kategoriji.


(Patria)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.