27.2.2021. 9:35
0
James odgovorio Ibrahimoviću: Neću da šutim o stvarima koje su pogrešne
LeBron James je odlučio da javno odgovori Zlatanu Ibrahimoviću, koji ga je prije nekoliko dana kritizirao zbog iznošenja političkih i društvenih stavova. Šveđanin je rekao Džejmsu da “ušuti i dribla”.
Radi ono u čemu si najbolji. U bilo kojoj vrsti posla. Ja igram fudbal jer sam najbolji u igranju fudbala, nisam političar. Da sam htio da budem političar, to bih i radio. Ovo je prva greška poznatih ličnosti kada postanu poznati i steknu određeni status - naglasio je Zlatan, prenosi Avaz.

James je nakon pobjede nad Portlandom (102:93) dao odgovor.

- Neću da šutim o stvarima koje su pogrešne. Govorim o mojim ljudima, o jednakosti, društvenoj pravdi, rasizmu, represiji glasača, stvari koje postoje u našoj zajednici jer sam dio zajednice, vidio sam kako se stvari razvijaju i znam da i dalje traju jer imam grupu od 300 i više djece u mojoj školi koja prolaze kroz to i potreban im je glas. Ja sam njihov glas i koristim ovu platformu da nastavim da bacam svjetlo na sve što se možda dešava, ne samo u mojoj zajednici, nego i u zemlji i čitavom svijetu. Ne postoji način na koji bih ikada mogao da se držim samo sporta jer razumijem ovu pozornicu i snagu mog glasa. Možete da pitate Rene Montgomeri da li sam trebao samo da šutim i da driblam, vidjeli smo da je dio grupe koja posjeduje "San Atlante" - odbrusio je košarkaš.

(Saliha Rokša)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.