18.4.2021. 15:40
0
Odlični rezultati bh. paraatletičara na World Para Athletics Grand Prix
- U ovoj sezoni pred našim paaratletičarima su mnoga takmičenja u kojima se planira ostvarivanje normi za velika prvenstva, od kojih su i Olimpijske igre u Tokiju - saopćeno je iz Atletskog kluba Novi Grad.
U italijanskom gradu Jesolu ovog vikenda održao se World Para Athletics Grand Prix, na kojem su učestvovali bh. paraatletičari Dževad Pandzić i Omar Bojčić.

Dževad Pandžić se takmičio u bacanju kugle u kategoriji F55 koji je osvojio prvo mjesto, a Omar Bojčić u dvije discipline u kategoriji T11 na 100m i 200m. Bojčić je na 100m zauzeo drugo mjesto, a na 200m prvo mjesto pri čemu je oborio rekord Bosne i Hercegovine u toj disciplini.

Miting u Jesolu okupio je 275 takmičara iz 33 države.

- U ovoj sezoni pred našim paaratletičarima su mnoga takmičenja u kojima se planira ostvarivanje normi za velika prvenstva, od kojih su  i Olimpijske igre u Tokiju - saopćeno je iz Atletskog kluba Novi Grad. 

(Fena)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.