20.4.2021. 12:58
0
"Ja sam gej, to sam javno i prije rekao i ponosim se time": U centru skandala reprezentativac Srbije nakon upućenih pogrdnih riječi protivničkom igraču
Centar srbijanske vaterpolo reprezentacije iz španskog prvoligaša Sabadelja Nemanja Ubović našao se u središtu skandala o kojem pišu španski, italijanski, grčki i ostali evropski mediji. Naime, prije i poslije prvenstvene utakmice Terasa - Sabadelj, uputio je pogrdne riječi igraču domaćina Viktoru Gutieresu, bivšem španskom reprezentativcu u vezi njegove seksualne orijentacije.

Gutieres je naime prije pet godina otvoreno i javno priznao da je homoseksualac, što je prvi takav poznat slučaj u španskoj vaterpolo reprezentaciji. No, minule subote, tokom utakmice Ubović ga je oslovio sa španskom riječju: "Maricon", što je u prijevodu pogrdna riječ za homoseksualce, prenosi Sport Avaz.

- Nazvao me "maricon" uoči utakmice, čemu nisam u početku želio pridavati značaj, iako su to svi čuli, jer svašta se u utakmici čuje, svašta izgovorimo za što je kasnije čovjeku žao. No, takvom čovjeku nakon utakmice nisam želio pružiti ruku, na što me on i opet nazvao "maricon". To više nije bilo slučajno i u afektu s njegove strane - objasnio je u video-poruci koju je Gutieres objavio na Instagramu i kako je cijela priča i dospjela u javnost, te je nastavio.

- Ja sam gej, to sam javno i prije rekao, te se ponosim time što jesam. Bio sam i prije verbalno napadan, ali sada više ne želim preko ovog prijeći i šutjeti. Mislim da time ne bi vaterpolu činio uslugu, a čekam očitovanje po ovom slučaju Španjolskog vaterpolskog saveza - rekao je Gutierrez u video-poruci. 

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.