1.6.2021. 16:40
0
Umičević: Rukometna reprezentacija BiH mora biti projekt države
Selektor ženske rukometne reprezentacije BiH Radan Rovčanin kazao je kako reprezentacija nije imala puno vremena za pripreme, ali je uvjeren da će se djevojke prikazati u najboljem svijetlu na kvalifikacijskom turniru.
Ženska rukometna reprezentacija BiH sutra iz Mostara putuje na predkvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo, koji će se od 4. do 6. lipnja održati u Grčkoj, a cilj im je, kako kažu, ostaviti srce na terenu i na najbolji način promovirati rukomet i Bosnu i Hercegovinu.

"Nadam se kako će ova priča zaživjeti u budućnosti i da ćemo imati kontinuitet, jer djevojke svojim odnosnom prema reprezentaciji i svojim radom stvarno to zaslužuju. Dat ćemo sve od sebe da naše navijače obradujemo dobrim vijestima već u ovom prvom ciklusu" kazao je Rovčanin na konferenciji za novinare u Mostaru.

Protivnik bh. reprezentaciji na turniru u Grčkoj bit će Italija i Latvija te domaća reprezentacija.

"Grčka i Italija već su imale dva kvalifikacijska ciklusa u ožujku i travnju, a Grčka je preuzela i određenu ulogu favorita što se tiče samog turnira. Te dvije reprezentacije su u prednosti nad nama i što se tiče iskustva i kontinuiteta, ali to nas ne oslobađa imperativa, mi ćemo dati svoj maksimum, a koliko će to biti dovoljno u ovom trenutku vidjet ćemo" istaknuo je bh. izbornik.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine Slađana Topić istaknula je kako je cijeli svoj život čekala da zaigra za reprezentaciju.

"Zaista sam sretna, ne samo zbog sebe nego i zbog svih djevojaka koje imaju priliku pokazati i dokazati se i da imaju jedan cilj u sportu i životu, a to je braniti državni dres. Moramo biti realni, imali smo jako malo vremena da se spremimo, ali naravno to nećemo koristiti kao izgovor nego ćemo dati sve od sebe pa što bude" naglasila je Topić.

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević kazao je kako ima povjerenja u bh. rukometašice, podsjetivši da da ovo prvo okupljanje seniorske rukometne reprezentacije BiH nakon 12-13 godina.


"Ne očekujemo neki veliki rezultat, ali borit ćemo se. Nećemo reći da ne možemo ništa, imamo dobru ekipu i očekujemo da će djevojke ostaviti srce na terenu i dostojno predstaviti Bosnu i Hercegovinu. Imamo povjerenja u igračice i trenera" kazao je Umičević.

Dodao je kako je Upravni odbor tu da reprezentaciji omogući dobre uvjete, ali i da je situacija u Odboru teška.

"Imamo problema oko poreznog broja i sponzora, ali očekujem neko bolje vrijeme za rukomet. Troškovi su veliki i iznenađen sam koliko je bilo entuzijazma i ljubavi da se pomogne kako bi ova reprezentacija otišla u Grčku, a tu su među ostalima i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na čelu s Nevenkom Hercegom, Sportski savez Grada Mostara, bolnica u Mostaru koja je besplatno testirala naše igračice i stručni stožer, tako da hvala svima. Očekujem pomoć i dalje jer bez nje ne možemo ići na takmičenje" kazao je Umičević.

Istaknuo je kako reprezentacija mora biti projekt države Bosne i Hercegovine.

"Sramota je da nam iz Vijeća ministara nitko nije ni čestitao, a kamoli uputio kakvu donaciju, financijsku pomoć ili bilo što. Koga mi predstavljamo i za koga nastupamo i boje koje države mi branimo? Reprezentacija mora biti projekt države i država mora financirati potrebe reprezentacije, tako je svugdje u svijetu. Proračun srbijanskog rukometnog saveza je dva i pol milijuna eura, hrvatskog 4,5 milijuna eura, a proračun Rukometnog saveza BiH je 350.000 maraka. Ovo je apel, molba, želja, ali i upozorenje" poručio je Umičević.

Rukometašice Bosne i Hercegovine prvu utakmicu kvalifikacija igraju protiv domaćina Grčke, i to u petak, 4. lipnja. Dan kasnije snage će omjeriti s Italijom, dok će u nedjelju, 6. lipnja, u zadnjoj utakmici ovog turnira igrati protiv Latvije.

Samo će pobjednice skupine izboriti nastup u drugoj fazi kvalifikacija za Europsko prvenstvo rukometašica 2022. godine.


(FENA)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.