4.7.2021. 14:29
0
Amel Tuka danas na utrci u Štokholmu
Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nakon skoro mjesec dana pauze vraća se utrkama na 800 metara pa će danas nastupati u Štokholmu u okviru Dijamantske lige.

Tuka je posljednju utrku imao početkom juna na državnom prvenstvu u Zenici, nakon čega se odlučio zaputiti u Sent Moric na visinske pripreme.

- Mjesec poslije, sišao sam sa planine i tek trebam vidjeti kako će mi tijelo i noge reagovati. Imao sam malih problema sa lijevim stopaloam, ali generalno se osjećam dobro, uprkos napornim treninzima. Svi znate da je fokus na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali utrke Dijamantske lige igraju bitnu ulogu u pripremama i podizanju forme i samopouzdanja - rekao je Tuka, te dodao:

- Neću vam obećati ništa, osim da ću vas ponovo pokušati učiniti ponosnim. Zbog vas sam brži najmanje sekundu po utrci, jer me nosi vaša podrška, koju svakodnevno dobijam - od navijača, javnosti, medija.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.