23.7.2021. 18:43
0
Međunarodna hard enduro utrka 'Kraljev put' od 24. do 25. jula u Tomislavgradu
U organizaciji Enduro kluba "GaaS" iz Tomislavgrada na brdskim stazama oko Stipanjića pored Tomislavgrada od 24. do 25. srpnja održat će se peto izdanje međunarodne hard enduro utrke pod nazivom King's Path (Kraljev put).

Na utrku je dosad prijavljeno 60 vozača iz Austrije, Njemačke, Hrvatske i BiH koji će pokušati svladati vještačke i prirodne prepreke brdsko planinskim dijelom Tušnice, Vučipolja i Kologaja, potvrdili su Feni organizatori utrke.

Utrka se boduje za prvenstvo BiH, a prvi dan natjecanja održati će se kvalifikacijski dio gdje se vozači bore za startnu poziciju, dok u nedjelju utrka kreće u 10.30 i vozi se cca 35 km.

Utrka se vozi u tri kategorije - pro, amater i veteran klasa u kojima vozači trebaju prijeći zadanu rutu u što kraćem vremenu.

Organizatori navode kako će ove godine standard utrke podignuti na još višu razinu pa su tako u tijeku završne pripreme za uređenje baze utrke kao i trase kvalifikacijskog "prologuea" čime će sama staza za utrku biti uređenija i zahtjevnija uz vrhunsko označavanje, tj. markiranje.

Prošlogodišnja hard enduro utrka zbog epidemije covida-19 nije održana, no ona prije dvije godina imala je odličan odziv, a iz Moto saveze BiH poručili su da je sama utrka bila pozitivno iznenađenje za sve one koji su 2019. godine posjetili ovaj događaj čime je Enduro klub ''GaaS'' zadovoljio standarde i zaslužio da utrka King's Path bude uvrštena u kalendar Prvenstva BiH u Extreme/Hard Enduru.

(Fena)

Utrka
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.