24.7.2021. 15:05
0
Kosovo osvojilo prvo evropsko zlato na Olimpijskim igrama
Takmičarka sa Kosova, Distria Krasniqi, osvojila je zlatnu medalju za svoju državu na Olimpijskim igrama u Tokiju u džudu u kategoriji do 48 kilograma.

Aktualna evropska prvakinja Krasniqi do zlata je stigla svladavši "wazzarijem" u finalu domaću predstavnicu Funu Tonaki, svjetsku prvakinju iz 2017. te svjetsku doprvakinju iz 2018. i 2019. 

Za Kosovo je ovo drugo olimpijsko zlato u historiji. Prvo je prije pet godina također u džudu osvojila Majlinda Kelmendi u kategoriji do 52 kg. Trijumfom protiv Tonaki Krasniqi je ujedno postala i prva osvajačica zlata iz Evrope na Igrama u Tokiju.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.