1.8.2021. 13:40
0
Amel Tuka se plasirao u finale utrke na 800 metara na Olimpijskim igrama!
Naš najbolji atletičar svih vremena, Amel Tuka, danas je trčao polufinale utrke na 800 metara na Olimpijskim igrama u Japanu.

Piše: H. Ahbabović

Amel se na kraju uspio plasirati u veliko olimpijsko finale u utrci na 800 metara, a konkurencija u njegovoj polufinalnoj grupi je bila izuzetno teška. Završio je na drugoj poziciji u svojoj grupi. Rotich je bio jedini atletičar ispred njega u ovoj grupi.

Tuka je utrku završio na drugom mjestu s vremenom 1:44.53, što mu je bio najbolji rezultat sezone.

Podsjećanja radi, Amel Tuka je do sada obradovao BiH sa dvije medalje sa Svjetskih prvenstava. U Pekingu je osvojio bronzu, a u Dohi srebro.

Finalna utrka na 800 metara na rasporedu je u srijedu s početkom u 14:05 sati po našem vremenu.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.