10.10.2021. 18:31
0
Usporeni snimak je dokaz koliko je brutalan i stravičan bio udarac Furyja koji je nokautirao Wildera
Britanski 33-godišnji boksač Tyson Fury obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji i zadržao WBC pojas nokautiravši 35-godišnjeg Amerikanca Deontaya Wildera u 11. rundi dugo očekivane borbe u T-Mobile Areni Las Vegasu u noći sa subote na nedjelju.

Bila je to njihova treća borba i druga uzastopna pobjeda Furyja koji je tako ostao neporažen. U svojoj 32. profesionalnoj borbi došao je do 31. pobjede uz jedan neodlučeni ishod iz prve borbe protiv Wildera 2018. Amerikancu je ovo bio drugi poraz u 45. borbi te je ostao na 42 pobjede od kojih je 41 postigao nokautom ili prekidom.

U vrlo atraktivnoj borbi Wilder je bio agresivniji na početku i bodovno osvojio prvu rundu, ali se Fury vrlo brzo nametnuo i u trećoj rundi snažno uzdrmao Amerikanca koji je prvi put bio u nokdaunu, ali se uspio održati na nogama do kraja runde.

Kad se činilo da će Britanac krenuti po pobjedu u četvrtoj rundi, dogodio se preokret. Wilder se oporavio i pred kraj runde dvaput poslao Furyja na pod. No, britanski teškaš je izdržao do kraja runde i nakon toga preuzeo kontrolu meča, polako umarajući Wildera koji se sve teže držao na nogama.

Britanac će sada čekati priliku da ujedini sve naslove i postane prvi teškaš od sunarodnjaka Lennoxa Lewisa, koji će postati neosporenim svjetskim prvakom. Lewis je to bio prije 21 godine.

Fury je u najavi meča obećao da će nokautirati Wildera i svoje je obećanje održao, prenosi Hina.

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.