19.12.2021. 16:18
0
Kristoffersen pobjednik veleslaloma u Alta Badiji
Norvežanin Henrik Kristoffersen pobjednik je veleslaloma Svjetskog kupa u alpskom skijanju u italijanskoj Alta Badiji.

Na stazi "Gran Risa" drugi je bio Švicarac Marco Oderma), a treći Austrijanac Manuel Feller.  Kristoffersen je došao do svoje 24. pobjede u Svjetskom kupu, a pete u veleslalomu. U Alta Badiji Norvežan je  već slavio, također u veleslalomskoj utrci 2019. godine. 


U ukupnom poretku nakon 11 utrka vodi Odermatt sa 533 boda, drugi je Austrijanac Matthias Mayer sa 405, a treći Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 329 bodova. U poretku veleslaloma vodeći Odermatt ima 280 bodova, Kristoffersen na drugom mjestu ima 163 boda, treći je Francuz Alexis Pinturault 141 bodom.


U ponedjeljak je u Alta Badiji na programu još jedna utrka muškog veleslaloma. 


(FENA/  K.Bešlija) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.