16.1.2022. 8:55
0
Golman Srbije: Hrvatski navijači su pjevali "Ljubi Srbina", niste vi to dobro čuli
Golman Srbije, Vladimir Cupara, uradio je ono što je bilo do njega, odbranio je dvanaest pokušaja hrvatskih rukometaša, primljena su samo 23 pogotka, ali nije se mogao radovati pobjedi u komšijskom derbiju na Evropskom prvenstvu.

– Teško je izgubiti pred našim navijačima. Bilo je više hrvatskih, bilo je svega i na tribinama i na terenu, zabolio me ovaj poraz. Žao mi je što nismo smogli snage da malo bolje odigramo u napadu, poziciona odbrana je bila vrhunska. Momci su se kretali odlično i borili kao lavovi, mnogo su mi pomogli, ali u napadu je nedostajala širina. Nedostajao je šuter kao što je Petar Đorđić. Bez njega smo ostali u pet sati popodne. Zbog korone, a preležao je koronu prije tri sedmice, Naravno, korona je omela i Hrvatsku, pa da ne pričam o tome, nije samo nama, pa da plačemo zbog toga, rekao je Vladimir Cupara, pa dodao:

– Danas će nas pljuvati, to je realno, ali ne znaju da ćemo se dići jer smo jaki.

On je pohvalio atmosferu, a dok svi pišu o povicima "Ubij Srbina", on hvali hrvatske navijače, reklo bi se ironično. Istovremeno, kaže i da je čuo onaj manji broj srpskih navijača.

– Jesam, kako da ne.  Došlo je i mnogo mojih prijatelja, članova porodice. Svaka čast svima koji su došli u Szegedin. Hvala i hrvatskim navijačima koji su pjevali “ljubi, ljubi, ljubi Srbina”. Baš lijepo od njih, kroz smijeh je prokomentarisao Cupara.

A na pitanje novinara da li je on to dobro čuo kaže:

– Ne ne, tako su pjevali. Sigurno vi niste čuli dobro.

Za kraj, ispalio je i otrovne strijelice prema sudijama.

– Rijetko se žalim na suđenje, ali ovo je stvarno bilo smiješno. Direktno su uticali na rezultat.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.