15.2.2022. 16:03
0
Williams predstavio novi bolid za 2022.
Osma ekipa u poretku konstruktora 2021. Williams objavila je vizualni identitet za novu F1 sezonu 2022. na bolidu koji je Formula 1 pokazala prošle godine prilikom prezentacije novih pravila, a novi FW44 vidjet ćemo na predsezonskim testiranjima u Barceloni.

Williams se pridružio Red Bullu u načinu na koji su predstavili novi izgled za F1 sezonu 2022. uz tek nekoliko fotografija izložbenoga bolida koji je obojan u sponzorske boje za 2022.

Ekipa je za ovu sezonu zadržala Nicholasa Latifija, a umjesto George Russella u tim je stigao bivši Red Bullov vozač vozač iz 2019. i 2020. Alexander Albon koji je propustio prošlu sezonu i bio Red Bullov testni i razvojni vozač.

Nakon katastrofalne 2020. u kojoj nisu osvojili nijedan bod, što im je bila treća uzastopna sezona koju su završili na posljednjem mjestu, Williams se 2021. približio ekipama iz sredine poretka te su Russell i Latifi osvojili 23 boda od čega je 20 iz kaotičnih utrka u Mađarskoj i Belgiji, što im je bilo dovoljno za osmo mjestu u poretku.

Latifi i Albon već su bili momčadski kolege u Formuli 2 2018. u ekipi DAMS te Williams vjeruje da će se dobro slagati, a za Albona je ovo druga šansa u Formuli 1 nakon što je impresionirao u prvoj sezoni s Toro Rossom 2019., sredinom godine prešao u Red Bull i u toj ekipi proveo cijelu 2020. uz Verstappena.

Red Bull je nakon toga 2021. odlučio dovesti iskusnoga Pereza kako bi im pomogao u osvajanju naslova prvaka, a Albon je ostao bez mjesta u Formuli 1 jer je Red Bull u AlphaTauri odlučio dovesti debitanta Tsunodu.

“Bila je to sjajna sezona, posebno zbog koraka koji smo napravili od 2020. na 2021.,” rekao je šef momčadi Jost Capito.

“Rezultati, bodovi i postolje [iz Belgije] dali su poticaj cijeloj momčadi. Nadam se da će se to pokazati u performansama FW44 ove sezone.”

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.