31.3.2022. 11:44
0
F1 definitivno stiže u Vegas sljedeće godine
Poslije Austina i Miamija domaćin najbržem cirkusu na svijetu će biti i Las Vegas. Trka će se voziti u novembru 2023. godine i na portalu Formule 1 piše da će se voziti u subotu. Ovo je inače i povratak Formule 1 u Vegas jer se ovde već vozilo 1981. i 1982. godine.

Ovoga puta će staza izgledati daleko grandioznije jer će bolidi juriti kroz Las Vegas Strip, dio velikog bulevara na kom su najpoznatiji hoteli i najpoznatije kockarnice ovog grada.

Staza će imati 14 krivina, krug će biti dugačak nešto više od šest kilometara, a bolidi će dostizati brzine od preko 340 kilometara na sat.

Kalendar Formule 1 već sada ima 23 trke, s tim što je Velika nagrada Rusije za 2022. izbačena, te što uvijek ima mnogo interesenata koji bi organizovali trku poput Turske i Portugala. Sada je pitanje šta će Formula 1 uraditi sa novom stazom, da li će je staviti u takozvani „triple header“ i da li će to biti  24. trka u kalendaru, prenosi N1.


(Admir O.)

Formula 1
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.