30.5.2022. 10:06
0
Leclerc ljut na Ferrari: Previše grešaka
Charles Leclerc je u Monte Carlu završio tek na četvrtom mjestu. Za vozača koji je imao pol poziciju na stazi na kojoj start sa prvog mesta najčešće znači i pobjedu pad na četvrtu poziciju je katastrofa. Ferrarijevom vozaču je tako Max Verstappen pobjegao na devet bodova razlike u generalnom plasmanu.

U uvodnom dijelu trke Charles Leclerc je dominirao u Monte Carlu, ali je Sergio Perez tada riješio da ide na stajanje i da promijeni gume sa onih za kišu na gume za promjenljive vremenske uslove. Leclerc je promijenio gume u pogrešnom trenutku pa je izgubio poziciju i od Carlosa Sainza i od Maxa Verstappena.

Takođe je Ferrari u istom trenutku mijenjao gume i Sainzu i Leclercu, a u Ferrarijevom timu su prethodno rekli Charlesu da uđe u boks ranije.

„Nekad se greške dese, ali danas ih je bilo previše. U ovakvim uslovima se osloniš malo na ono što tim vidi. Pitali su me da li hoću da pređem na gume za suho i rekao sam da hoću ali ne sada već kasnije tokom trke. Ne znam zašto smo promijenili razmišljanje i prešli na gume za promjenljive vremenske uslove. Pretekli su nas i ja sam stao iza Sainza. Mnogo je grešaka bilo i to ne možemo da priuštimo“, kazao je Charles Leclerc poslije trke.

„Teško je, svake godine ovdje imam probleme. Navikao sam da idem kući razočaran. Ne možemo ovo da radimo, posebno ne u sadašnjem trenutku kada smo toliko jaki, moramo da iskoristimo te prilike. Nije da sam pao na drugu poziciju, nego na četvrtu jer smo poslije prve napravili i drugu grešku. Volim svoj tim i sigurno ćemo se vratiti ali ovo mnogo boli“, rekao je on.

(A. Balićevac)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.