25.7.2022. 15:55
1
Otvoren EYOF 2022., BiH predstavlja sedam takmičara
U slovačkom turističkom centru Banska Bystrica svečano je otvoren 16. ljetnji Evropski olimpijski festival mladih (EYOF).


Od 25. do 30. jula više od 2200 sportašica i sportaša u dobi od 14 do 18 godina iz 48 nacionalnih olimpijskih komiteta takmičit će se u 10 sportova u četiri destinacije centralne Slovačke.  

Bosna i Hercegovina na EYOF-u zastupljena je sa dva sportaša i pet sportašica, koji će nastupiti u tri sporta - atletici, judou i plivanju.

Boje BiH na EYOF-u će braniti Emina Omanović i Ermin Beganović (atletika), Sofija Pajić, Lana Lubura i Vidak Maljević (judo) i Iman Avdić i Lamija Čaušević (plivanje).

Prvog takmičarskog dana na borilište će izaći tri naše predstavnice - atletičatka Emina Osmanović u kvalifikacijama discipline skok u dalj, te plivačice Iman Avdić u kvalifikacijama discipline 400 m mješovito i Lamija Čaušević na 200 m prsno. 


(Fena / Aldina R.) 

BiHEYOF
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.