18.9.2022. 17:44
0
Oko 2.000 biciklista okupilo se na tradicionalnoj vožnji “Giro di Sarajevo”
U sklopu Evropske sedmice mobilnosti na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine održana je promotivna vožnja “Giro di Sarajevo” u kojoj je učestvovalo oko 2.000 biciklista.


Ulice Sarajeva danas su bile preplavljene rekreativcima i profesionalnim biciklistima koji su od naselja Dobrinja pa kroz cijeli grad i nazad do Vilsonovog šetališta vozili rekreativnu utrku.

Promotivnu vožnju je organiziralo Udruženje “Giro di Sarajevo” s ciljem promocije biciklizma i urbane mobilnosti.

Iz udruženja su kazali da je tradicionalna vožnja “Giro di Sarajevo” ponovo održana nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa, te da su vrlo zadovoljni odzivom građana.

Učešće je, kao i uvijek, bilo besplatno, a mogli su učestovati svi koji su stariji od 12 godina, navodi Anadolija, prenosi Raport. 

 

(A.R.) 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.