28.9.2022. 12:09
0
Irfan Smajlagić novi selektor rukometne reprezentacije BiH
Hrvatski rukometni trener Irfan Smajlagić novi je selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovu informaciju Feni je potrvrdio predsjednik Rukometnog saveza BiH Kenan Magoda, koji je ujedno predložio Smajlagića za poziciju koja je duži vremenski period bila upražnjena zbog teške situacije u krovnoj kući bh. rukometa. 

Smajlagić, koji je u svojstvu pomoćnika na klupi hrvatske reprezentacije osvajao zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, dolazi na "vruću" stolicu na kormilu bh reprezentaciju koju u oktobru očekuje početak kvalifikacija za Evropsko prenstvo.

U trenerskoj karijeri vodio je selekcije Egipta i Irana, omladinske selekcije Hrvatske, te klubove Bosna Sarajevo, Zamet, Lokomotiva Zagreb i Čakovec.

Smajlagić je potpisao dvogodišnji ugovor.

(FENA/A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.