11.11.2022. 21:55
0
Zmajevi osvojili srebo na Svjetskom prvenstvu
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci poražena je večeras od selekcije Irana u finalnom duelu Svjetskog prvenstva u Sarajevu. Iranci su u finalu uvjerljivo slavili sa 3:0 i osvojili osmu titulu svjetskog prvaka, dok su naši Zlatni momci svojoj trofejnoj kolekciji dodali još jednu srebrnu medalju.

Obje ekipe su na putu do finala ostvarile sve pobjede, s tim što Iran nije izgubio nijedan set, dok je naša selekcija u meču sa Sjedinjenim Državama izgubila jedan.

U grupnoj fazi izabranici Ifeta Mahmutovića igrali su protiv Srbije 3:0, Sjedinjenih Država 3:1, te Japana 3:0. U nastavku takmičenja ostvarene su pobjede protiv Hrvatske 3:0, Kazahstana 3:0 te Egipta 3:0 u polufinalu. Iran je u grupnoj fazi slavio protiv Iraka, Kazahstana i Hrvatske, dok su u nastavku takmičenja pobjeđivali Japan, Sjedinjene Države te reprezentaciju Brazila.

Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci u Sarajevu po mnogima je najbolje organizovano ikada. Pojedinci čak kažu kako je organizacija ovog takmičenja u rangu paraolimpijskih Igara. U glavni grad Bosne i Hercegovine doputovalo je 29 timova iz 20 zemalja koji su se takmičili u muškoj i ženskoj konkurenciji.



(Patria / Aldina R.) 

srebroBiH
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.