16.3.2023. 11:57
2
Adnan Ćatić optužen da je uzimao novac od humanitarne akcije
FOTO: Bild
Bivši evropski prvak u tajlandskom boksu Uwe Huck optužio je za prevaru Adnana Ćatića, boksera bh. korijena koji je pod imenom Felix Sturm tokom karijere nastupao pod zastavom Njemačke.

Huck već godinama organizira borbe i tako prikuplja novac kako bi pomogao mladim ljudima da se kroz obrazovanje i sport lakše integriraju u društvu.

On je u dogovoru sa Sturmom organizirao revijalnu borbu s Francoisom Botheom. Dogovorili su da će 100.000 eura ići za nastup, a kad se odbiju svi troškovi, da 50.000 eura ide u humanitarne svrhe, piše njemački Bild, a prenosi Faktor.

Sada kaže da dogovor nije ispoštovan i da je spreman tužiti boksera ako mu ne uplati novac.

“Ne vara mene, vara djecu. On želi biti uzor mladima, neko poput njega nije dostojan svjetske titule. Diskreditirao je cijeli boks”, rekao je Huck.

Sturm se trenutno nalazi u zatvoru na odsluženju kazne zbog utaje poreza. Radi se o kazni u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca, a iza rešetaka bi trebao provesti godinu i osam mjeseci jer je osam mjeseci bio pritvoren tokom trajanja sudskog procesa.

(Erna H.) 

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.