18.3.2023. 22:45
0
Lewis Hamilton donio veliku odluku, ponovo se nagađa o mogućem odlasku iz Mercedesa i Formule 1
FOTO: Twitter
Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton objavio je da je došao kraj njegovoj saradnji s dugogodišnjom kondicijskom trenericom i fizioterapeutkinjom Angelom Cullen.

Par je počeo raditi zajedno 2016. , a Hamilton je u tom razdoblju s Mercedesom osvojio četiri naslova u Formuli 1. Cullen je bila uz britanskog vozača i na otvaranju aktualne sezone u Bahreinu, ali neposredno prije prvog treninga za Veliku nagradu Saudijske Arabije koja je na rasporedu ovog vikenda objavljeno je da se okreće novim izazovima.

“Posljednjih sedam godina Angela je bila uz mene, tjerajući me da budem najbolja verzija sebe. Zbog nje sam jači sportista i bolja osoba”, napisao je Hamilton na društvenim mrežama.

Cullen je, pak, poručila da je zahvalna što je imala priliku biti dio svijeta Formule 1.

“Hvala Mercedesu koji mi je bio porodica posljednjih sedam godina. A Lewise, ti si najveći svih vremena! Bila mi je velika čast i zadovoljstvo stajati uz tebe, ponosna sam na tebe i na sve što si postigao”, poručila je Cullen.

Vijest o Hamiltonovom završetku suradnje s trenericom dolazi uslijed brojnih nagađanja o njegovoj budućnosti u Mercedesu i Formuli 1. Potaknuo ih je dijelom i sam nakon što je nedavno javno kritizirao svoj tim, tvrdeći da nisu dijelili njegovu zabrinutost oko novog bolida koji se pokazao daleko sporijim od Red Bullova.

Istina, uoči VN Saudijske Arabije ipak je stao na loptu. Rekao je kako i nakon isteka ugovora na kraju ove godine želi ostati u Mercedesu.

“Gledajući unatrag, mislim da moj izbor riječi nije bio najbolji. Još uvijek 100 posto vjerujem u ovu ekipu, to je moja porodicu. Ovdje sam dugo i ne planiram ići nigdje drugdje”, rekao je 38-godišnji vozač.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.