20.7.2023. 19:56
1
Djeca su ukras svijeta: Mateo i njegov drug Harun pomažu Iman Drugović da ode na Evropsko prvenstvo prodajom limunade
Da su djeca ukras svijeta pokazuje i primjer iz sarajevskog naselja Alipašino polje. Naime dječaci su, u nakani da pomognu Iman Drugović, našoj kikboks prvakinji da uplati odlazak na Evropsko prvenstvo u Istanbul, došli na ideju da prodaju limunadu i osvježe svoje sugrađane, a sav prikupljeni novac kao i dobrovoljni prilozi ići će Iman za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Iman Drugović ima još tačno 5 dana da uplati pola novca za odlazak na dugoočekivano Evropsko prvenstvo za juniore i kadete u kikboksu. Pozvana je od strane Kikboks Saveza BiH da predstavlja našu državu na ovom prestižnom takmičenju međutim, kako smo to nažalost navikli, novca uvijek nedostaje. 

Može biti slika sljedećeg: tekst

Večeras od 19 sati na Alipašinom polju B faza, Trg ZAVNOBiH-a, dječica prodaju limunadu koja će sigurno okrijepiti šetače ali i pomoći Iman. 



"Dragi prijatelji, čast i zadovoljstvo mi je najaviti prodaju limunade večeras u naselju Alipašino Polje B faza na adresi Trg ZAVNOBiHa, sav prihod od prodaje limunade ide našoj Iman za učešće u predstavljanju naše države na Evropskom prvenstvu. Takođe, pored prodaje svoje dobrotvorne priloge može ostaviti u predviđenu kasicu na stolu. Zato ko bude slobodan danas od 17:00 da dođe bujrum, da podržimo našeg Matea u naumu da pomogne Iman i na ovaj način", napisala je majka jednog od dječaka. 

Podsjetimo, Iman Drugović ima samo 13 godina,  učenica je Osnovne škole “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković” u Sarajevu. Od devete godine bavi se kickboxom i višestruka je državna prvakinja u svojoj kategoriji (do 42 kilograma). Prvi meč imala je poslije samo tri mjeseca treniranja, tad je na takmičenju na Ilidži osvojila drugo mjesto. Za nju je taj borilački sport ljubav, a da bi uspjela bilo je potrebno mnogo snage, volje i odricanja.

Da su djeca ponos svih nas, ovi dječaci dokazuju i pokazuju kako ima nade za bolje sutra. 

(Erna H.) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.