23.10.2023. 15:32
0
Iron Puki tvrdi da je pokraden: Arslan je primio preko 100 "bombi". 53 su mu godine, ako je mangup, nek' dozvoli da ga testiraju
Bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, održao je press konferenciju nakon što je u subotu poražen od Firata Arslana u Gepingenu tehničkim nokautom u šestoj rundi.

Puki je nakon borbe tvrdio da je pokraden, te da ga je Arslan sve vrijeme udarao u potiljak, što je strogo zabranjeno. Kazao je da je to bio najvažniji meč u njegovoj karijeri jer se borio za svjetsku WBA titulu.

- Sama ta činjenica da se borite za titulu svjetskog prvaka je velika stvar, a posebno u boksu. Ja sam prvi u historiji BiH koji se borio za svjetsku titulu tako da morate se dokazati inače bi mi imali milion boraca koji bi se borili za titulu prvaka svijeta. Iz cijele bivše Jugoslavije možemo na prste jedne ruke nabrojati koliko se naših boraca borilo za titulu prvaka svijeta. 

Ja sam priliku dobio malo kasno jer mi smo pregovarali nekih šest sedmica pred samu borbu međutim ja sam dao svoje uslove koji su se trebali ispuniti da bih se borio za titulu prvaka svijeta. Nisu mi dali odgovor odmah već su mi dali odgovor 12-13 dana nakon razgovora. 

Mi smo planirali odbranu evropske titule i već smo ušli u organizaciju tog događaja. Planirana je dvorana Mirza Delibašić, napravili smo nekoliko sastanaka sa ljudima čija nam je podrška bila potrebna. Javljeno mi je četiri sedmice prije, nisam uspio odraditi full kamp od osam ili deset sedmica, no to se redovno dešava našim borcima. To su neke stvari na koje ne možemo utjecati - naveo je Puki.

Istakao je da su on i njegov tim lijepo dočekani i da je sve bilo dobro do meča.

- Ne govorim ovo da bi se pravdao. Porazi i pobjede su sastavni dijelovi sporta. Kod nas se borba za naslov prenosi tako negativno, pokušava se obezvrijediti meč koji je za titulu. Dvojica su samo iz bivše Jugoslavije osvajala ovu titulu. Postoje posebna pravila u boksu, nisu dozvoljeni udarci u potiljak. Kažnjavaju se kao i udarci u genitalije. Jako puno se govori o zaštiti boraca. I Arslan spada u tvrde borce - kazao je Puki.

On je naglasio kako sumnja na doping, te da će tražiti da testiraju Arslana. Također, još jednom je skrenuo pažnju na nedozvoljene udarce koje je primao tokom cijelog meča.

- Udarci u potiljak su strogo zabranjeni. Rekli su nam ako se dese tri nedozvoljena udarca u jednoj rundi, borba će biti prekinuta. U medijima je samo prikazano malo toga. 

U medijima se stvara slika da sam deklasiran, a u prve tri runde je primio više od 200 udaraca. Nevjerovatno je da čovjek sa 50 godina primi toliko udaraca, a da stoji sa nogama. 

I ja sam borac. Udarao sam razne borce i bolje i lošije, evo sad da uzme bilo ko rukavice i da stane u dupli blok te da ga udarim pet puta, sigurno ću ga nokautirati. Ne da ću ga nokautirati nego će imati posljedice. Mogli ste vidjeti na snimku da je primio nenormalno jake udarce i stajao je na nogama.

Arslan je primio tolike batine za tri runde, primio je preko 100 bombi, niko me ne može ubijediti da normalan čovjek može ostati na nogama. Sad će me neko ubijediti da će čovjek od 53 godine ostati normalno na nogama od tih bombi. 

To je nevjerovatno, nije njemu 23 ili 33 godine nego 53. Ovo može samo sa dobrim dopingom. Ako je mangup, nek' dozvoli da ga testira neka međunarodna antidoping kontrola ili neka koja je svjetska antidoping kontrola. Ja ne bježim od dopinga, boksovao sam pet ili šest puta u Njemačkoj, svaki put su mi radili doping testove i svaki put sam bio čist - izjavio je Puki.

Puki je na kraju press konferencije istakao kako će s radom nastaviti još jače, te da ga ovo neće pokolebati u narednim izazovima.

(Ajdin B.)

 
Iron Puki
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.