2.2.2024. 16:21
0
Učenik Khabiba Nurmagomedova ubijen sa osam hitaca iz pištolja
FOTO: INSTAGRAM
Tragičan incident u Mahačkali u Dagestanu šokirao je MMA zajednicu. Učenik legendarnog Khabiba Nurmagomedova, Magomedrasul Mutaev (21), hladnokrvno je ubijen.

Ubio ga je dvije godine mlađi Madirkhan Kadirkhanov s osam hitaca iz pištolja jer mu je vrijeđao porodicu.

“Kadirkhanov je širio glasine o njegovom ocu nazivajući ga prevarantom, Mutaev mu se osvetio i javno ga ponizio pred većom grupom ljudi. Međutim, Kadikhanov to nije mogao izdržati i vratio mu je s osam hitaca iz pištolja. Mutaev je inače bio učenik Habiba Nurmagomedova“, navode ruski mediji.

Nakon brutalnog čina počinitelj se bacio u bijeg, a policija još uvijek traga za njim.

Ruski mediji navode kako postoji i druga verzija priče, a prema njoj je Mutaev navodno vrijeđao ženski dio porodice Kadirkhanova nakon čega mu se ovaj odlučio osvetiti.

Kadirkhano je viđen posljednji put na sigurnosnim kamerama na hipodromu u Mahačkali 30 minuta poslije ubistva, a nakon tog gubi mu se svaki trag.

Inače, Mutaevu ovo nije prvi put da su ga pokušali upucati. Prošle godine je također napadnut pucnjevima iz vatrenog oružja, a istraga je trajala šest mjeseci i tad je prošao bez povreda.

U svojoj debitantskoj profi borbi Mutaev je slavio jednoglasnom sudijskom odlukom protiv Elguna Jusibouva prošlog novembra. Trebao se boriti za dvadesetak dana protiv Kejvana Razaeija.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.