20.2.2024. 20:37
0
Elvedina Muzaferija: "Želim osvojiti medalju na Olimpijadi. Nemoguće? To sam već čula"
Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija je tokom prethodnog vikenda postala fokus sportske javnosti u BiH, ali i u skijaškom svijetu, kada je na dvije utrke Svjetskog kupa u švicarskoj Crans Montani došla do 16. i nevjerovatnog 4. mjesta.

Elvedina Muzaferija je poslije ovih sjajnih nastupa dala kratki intervju za švicarski medij Blick, gdje je govorila o mnogim temama.

Svakako jedna od najzanimljivijih je - novac, odnosno koliko novca treba jednoj skijašici na ovom nivou kako bi se bavila ovim sportom? 

"Potrebno mi je oko 125.000 franaka (256,8 hiljada KM) godišnje. Nije jednostavno pronaći sponzore", pojasnila je Muzaferija uz komentar kako ona ima nekih 15 hiljada franaka (30,8 hiljada KM) godišnje.

Također, govorila je i o svojim ambicijama.

"Voljela bih jednog dana pobijediti u Svjetskom kupu. I osvojiti medalju na Olimpijadi. Nemoguće? To sam već čula od mnogo ljudi u prošlosti. Nikada nisam slušala njihove riječi. I ubuduće ih neću slušati", rekla je Muzaferija za ovaj švicarski medij.

Podsjetimo, Elvedina Muzaferija je na utrci spusta u švicarskoj Crans Montani došla do nevjerovatnog četvrtog mjesta i čak 50 bodova u ukupnom poretku. 

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.