21.2.2024. 22:25
0
EHF rang-lista: Zmajevi na 22. mjestu
Na osnovu ovog plasman određuju se šeširi pred žrijeb kvalfikacija za EHF Euro 2026.

Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je najnoviju rang-listu na kojoj se reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi na 22. mjestu sa 84 boda, koliko imaju Grčka na 21, te Slovačka i Belgija na 23, odnosno 24. mjestu, saopštio je Rukometni savez BiH.

Rang-lista je formirana na osnovu rezultata posljednja tri velika takmičenja – EHF Euro 2022, Svjetsko prvenstvo 2023. i EHF Euro 2024. Iz EHF-a je saopšteno da će ovaj plasman biti osnova kada se budu određivali šeširi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2026, a to znači da će BiH biti u trećem. Naš tim je za samo jednu poziciju propustio šansu da bude u drugom šeširu.

Svjetski prvak Danska i dalje je prva na listi, dok je drugoplasirana Francuska, selekcija koja je nedavno postala šampion Evrope. Treće mjesto drži Švedska, atTop 10 kompletiraju Njemačka, Španija, Norveška, Mađarska, Island, Hrvatska i Slovenija.

Najveći napredak na EHF listi napravila su Farska Ostrva - skokom od deset pozicija. Debitant na nedavnom Evropskom prvenstvu stigao je do 20. mjesta.

(Erna H.) 

ehf
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.