27.4.2024. 19:59
0
Barlov i Zulfić stigli u Sarajevo
FOTO: Facebook
Ismail Barlov i Ismail Zulfić dva 13-godišnja bh. paraplivača stigli su u Sarajevo nakon Evropskog prvenstva u Portugalu.

Tako je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u portugalskoj Madeiri Ismail Barlov osvojio zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsno, dok je Zulfić sa novim državnim rekordom bio 4. u disciplini 50 metara delfin.

Barlov je kazao da je sljedeći cilj Paraolimpijada i obećao je da će se potruditi da ostvari što bolji rezultat.

Zulfić je kazao da nije očekivao da će isplivati svoj lični rekord ali da se tako desilo.

Selektor paraplivačke reprezentacije BiH Amel Kapo i trener ovih mladih paraplivača kazao je da je ovo jedan veliki rezultat za sport u BiH.

"Ovo je jako dobar pokazatelj da smo na dobrom putu i nadam se da ćemo napraviti nešto lijepo na Paraolimpijadi ali prije toga imamo takmičenje u Berlinu i u Sarajevu", kazao je Kapo.

(Erna H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.