20.1.2016. 17:40
0
Najbolje zemlje za život Njemačka i Kanada: Na listi nijedna balkanska zemlja
Njemačka je najbolja zemlja za život u svijetu, navedeno je u izvještaju "US News & World Report" objavljenom na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na listi pet najboljih zemalja za život nalaze se još Kanada, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države (SAD) i Švedska. Nakon ovih zemalja slijede Australija, Japan, Francuska, Holandija i Danska.

Na listi 20 najboljih još se nalaze i Novi Zeland, Austrija, Italija, Luksemburg, Singapur, Španija, Kina, Irska, Južna Koreja i Brazil.

Od 20 najbolje rangiranih zemalja za život njih 11 su iz Evrope, dok su četiri azijske.

Na listi se još, između ostalih, nalaze Indija, Meksiko, Malezija, Saudijska Arabija, Turska, Peru, Češka, Mađarska, Bugarska, Rumunija i Kazahstan.

Na listi objavljenom u izvještaju "US News & World Report" ne nalazi se niti jedna zemlja iz regiona Balkana.

Rang lista od 60 zemalja je sačinjena na osnovu ankete u kojoj je učestvovali 16.000 osoba iz cijelog svijeta koji su ocjenjivali zemlje na osnovu parametara kao što su provod, moć, poduzetništvo i kvalitet života.

(Anadolu Agency)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.