6.4.2016. 15:40
0
Turisti oduševljeni ljepotom Sarajeva: Grad koji vrijedi posjetiti
Brojni turisti koji posjećuju Sarajevo ostaju fascinirani njegovom ljepotom, a svi se slažu u jednom - to je grad koji ima dušu, piše bh. novinska agencija Patria. Bilo da ga posjetite zimi ili ljeti, ostavit će utisak na vas svojom zanimljivom arhitekturom, gastronomskom ponudom ili jednostavno osjećajem mirnoće dok istražujete na desetine uskih uličica Baščaršije.
Neke od najljepših fotografija Sarajeva napravili su upravo turisti čije su slike objavljene na društvenim mrežama i koje se često mogu vidjeti na turističkim stranicama koje Sarajevo preporučuju za poželjnu destinaciju. 

Zahvaljujući modernoj tehnologiji, kvalitetne fotografije mogu se napraviti i sa mobitelom, a uz malo mašte nastaju fascinantne fotografije koje barem na trenutak uhvate "dušu" Sarajeva.

Jednu takvu pronašli smo na Twitteru uz komentar:

- Grad koji vrijedi vidjeti.

Na kolažu od pet fotografija su Sebilj, Alipašina džamija, ulica Kazandžiluk, tradicionalna hrana i proljetni behar. 

Pozitivna statistika

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku ukupan broj dolazaka turista u februaru 2016. godine iznosio je 29.965 što je za 7,0% više u odnosu na februar 2015. godine, a u odnosu na januar 2016. godine više je za 0,5%. Učešće domaćih turista je 40,0%, a stranih turista 60,0%.

Ukupan broj noćenja turista u februaru 2016. iznosio je 54.248 što je za 4,0% više u odnosu na februar 2015. godine, a u odnosu na januar 2016.godine manje je za 9,0%. Učešće domaćih turista je 35,3%, a stranih turista 64,7%. 
(NAP)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.