17.8.2016. 9:01
0
Presušili Nijagarini vodopadi, turističko izletište u Podgorici
"Nijagarini vodopadi", turistička izletište u Podgorici, od subote je bez vode. Uslijed visokih temperatura, presušila je rijeka Cijevna, kroz čiji kanjon prolazi voda od koje nastaje vodopad, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedno od najpoznatijih turističkih mjesta u Podgorici, tradicionalno u ovo doba godine ostaje bez vode. Nivo rijeke Cijevne već početkom ljeta počinje da opada, a do potpunog presušenja dolazi tokom avgusta. Izuzetak je bila prošla godina, kada je uslijed tropskih vrućina koje su glavni grad Crne Gore pogodile u julu, Cijevna presušila sredinom jula.

Uprkos nedostatku vode, turisti ovih dana i dalje dolaze, s tim što ovoga puta umjesto vodopada razgledaju kanjon i stijene rijeke Cijevne. Plaža na "Nijagarinim vodopadima", koja je tokom ljetnjih mjeseci prepuna kupača, od subote je prazna, uslijed nedostatka vode.

Vodopad Nijagara nalazi se na četiri kilometra od centra Podgorice. Ovo turističko mjesto godišnje posjeti po nekoliko hiljada ljudi. Sagrađen je prije oko 150 godina, s namjerom da se pokrene vodenica za mljevenje žita. 


(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.