22.10.2016. 13:20
0
Spektakularne Dachstein pećine atrakcija među turistima
U austrijskim Dachstein pećinama koje su priv ptu istražene 1910. godine, nalaze se spektakularne ledene skulpture. Pećine su formirne kada je voda prije 500 godina prodrla korz pukotine u kamen.

Niske temperature unutar pećine su sačuvale led od nerijetkih viših temperatura, dopuštajući turistima i istraživačima da proučavaju nevjerovatne strukture u njihovom veličanstvenom izdanju. Glavne pećine su Dahštajn Eishöhle i Mamuthöhle, ali se ledene strukture mogu pronaći samo u prvoj pećini.

Pećine su prava atrakcija za sve turiste, sa osvijetljenim ledenim skulpturama pomoću šarenih svjetala. Naučnici su otkrili kosti medvjeda među skulpturama od leda, što ukazuje na to da su plemena živjela u ovim pećinama, prenosi CDM. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.