12.12.2016. 13:10
0
Veliki broj hotela u općini Ilidža: Stalni rast broja noćenja turista
Općina Ilidža dugi niz godina prednjači u Kantonu Sarajevo po broju dolazaka i ostvarenih noćenja turista, a u samom vrhu je na nivou BiH. Za prvih deset mjeseci 2016. godine u Kantonu Sarajevu je registrovan dolazak 315.653 gostiju, koji su ostvarili 667.065 noćenja, od toga na Ilidži je registrovano 100.227 gostiju koji su ostvarili 215.707 noćenja, saopćeno je iz Općine Ilidža, prenosi Patria.

Na području općine Ilidža raspoloživa su 23 smještajna objekta (18 hotela, dva motela, po jedno prenoćište, ženski studentski dom i hotelsko naselje sa auto kampom) sa ukupno 1.623 sobe i 3.510 kreveta, što čini jednu trećinu ukupnih smeštajnih kapaciteta u Kantonu Sarajevo.

Niz građevinskih investicija na turističkim objektima koji su stavljani u funkciju tokom ove godine dodatno su ojačale poziciju i ponudu Ilidže na turističkoj karti BiH.

Samo neki od kapaciteta su hotelsko naselje "Oaza", Hotelsko banjsko rekreativno društva "Hoteli Ilidža" d.d., hotel "Hills“ sa dječijom igraonom "Kinderland" u okviru "Mrkulić kompany". U toku je izgradnja hotela "Malak Regency" sa 174 luksuzne sobe i 379 kreveta, dvije konferencijske sale, wellnes i spa centrom i dva restorana.

Otvaranjem Hotel Krone, renovirana je zgrada izgrađena početkom prošloga vijeka, davne 1907. godine, 26 smještajnih jedinica.

Na području općine Ilidža izdvajaju se dvije lokacije koje su turistima zanimljive i koje bilježe stačni porast posjeta Vrelo Bosne i Tunel spasa D-B.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.