21.2.2017. 14:20
0
Pariz: Ponovo oživljava turizam
Turizam u Parizu pokazuje znake oživljavanja nakon jednogodišnjeg pada koji se pripisuje terorističkim napadima, nasilnim protestima, štrajkovima i poplavama, javlja Anadolu Agency (AA).

Najveći pad u potražnji pariški hoteli zabilježili su kod turista iz Kine, Japana, Rusije i Italije, govore podaci za 2016. godinu, koje je u utorak objavio Regionalni turistički odbor Pariza.

Muzeji Louvre i d'Orsay i Dysniland Pariz susreli su se sa padom posjete između devet i 13 posto prošle godine, dok je ukupni prihod regije vezan za turizam pao za više od milijardu eura, odnosno oko šest posto, iznose svoje procjene iz odbora.

Mnogi potencijalni pariški posjetioci uplašeni su serijom terorističkih napada na kafić, koncertnu dvoranu i nacionalni stadion, koji su se dogodili 13. novembra 2015. godine i u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Međutim, iz Regionalnog turističkog odbora ističu da su od kraja 2016. godine hotelske rezervacije počele ponovo da rastu.

(Anadolu Agency) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.