20.4.2017. 8:44
0
Uspavani gradić preko noći postao turistička senzacija: Nikad nisam vidio većeg
Maleni i uspavani gradić Ferryland u Newfoundlandu na samom istoku Kanade preko noći je postao toliko velika turistička senzacija da i sam gradonačelnik ne zna gdje će sa svim ljudima koji neprestano dolaze.

Razlog iznenadnog turističkog “booma” su goleme sante leda koje sredinom aprila prolaze pored obale Ferrylanda, piše “CTVnews“…
 
“Malo sam šokiran ovakvom navalom, ali očito ljude zanimaju ovakve stvari”, rekao je Adrian Kavanagh koji muku muči sa smještajem i zakrčenim cestama prema gradiću za koji do jučer gotovo niko nije čuo.

S obala Newfoundlanda i Labradora godinama je moguće vidjeti ledenjake koji su se odvojili od Arktika i plutaju morem, ali ove godine pravu senzaciju je izazvala jedna golema santa leda koja se “usidrila” u neposrednoj blizini Ferrylanda.

“Ponekad ledenjaci zapnu u zaleđenom moru i tu stoje do kasnog proljeća ili ranog ljeta, ali čini se da se ovaj golemi nasukao i da će tu ostati duže vrijeme”, kaže gradonačelnik koji je priznao da nikada nije vidio većeg.

“Zar ovo nije senzacionalno mjesto za fotografisanje?”, upitao je.

Ferryland je tako postao jedino mjesto na svijetu koje je globalno zatopljenje razveselilo.

“Imamo informaciju da Atlantikom pluta još puno santi… Puno više nego proteklih godina”, rekao je jedan biznismen iz Ferrylanda zadovoljno trljajući ruke…

S druge strane, ribari baš i nisu najsretniji s ledenjacima, kažu da im poprilično ometaju posao.

(Merima Druškić)

Ferryland
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.