30.4.2017. 21:57
0
“Vječiti plamen” iza vodopada za koji naučnici nemaju objašnjenje
Godinama unazad vodopad u jednom njujorškom parku intrigira naučnike.
Naime, iza ovog vodopada, nalazi se plamen koji se može vidjeti preko cijele godine. Nazvan “vječiti plamen”, teško je objašnjiv i naučnici nikako da odgonetnu šta je uzrok vatri.

Glavno objašnjenje do nedavno bilo je da su stijene “prevruće” zbog čega stvaraju gas koji se zapali, piše Dailymail-

Ipak, to je stanovište nedavno opovrgnuto jer je otkriveno da stijene nisu dovoljno stare da bi mogle biti toliko vruće.

“Mislimo da postoji put gasa na ovoj lokaciji i da ga ima i na drugim mjestima. Ako je to tačno, onda imao mnogo više izvora gasa nego što smo pretpostavljali”, kaže jedan od naučnika. 

Ovo mistično mjesto postalo je i turistička atrakcija i dok se naučnici “hvataju za glavu” da otkriju šta je razlog vatri iza vodopada, brojni turisti ispred njega slikaju selfieje.

(Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.