15.7.2017. 20:00
0
Otvoren najveći zabavni park u Hrvatskoj
Najveći zabavni park u Hrvatskoj, službenog imena Fun park Mirnovec, otvoren u subotu u Biogradu, a radi se o prvom tematsko-zabavnom parku u Hrvatskoj za djecu i odrasle.

Park je građen po uzoru na poznate svjetske centre 'adrenalinske zabave' i najveća je investicija u industriji zabave, vrijedna 14 miliona eura. Prostire se na 45 hiljada metara kvadratnih, a dizajnirao ga je talijanski arhitekt Franco Barazzoni, jedan od najboljih i najpoznatijih arhitekata za zabavne parkove u svijetu.

Investitor je Mirnovec pirotehnika iz Samobora, poznati proizvođač pirotehnike, vatrometa, filmskih i zabavnih efekata.

- Nadamo se da je ovo uspješan početak jer projekt ide dalje. Radimo u fazama, imamo planove za širenje, međutim, ono što moramo svladati jest ovaj prvi period koji moramo odraditi i doći od 200 hiljada do 300 hiljada posjetitelja godišnje - kazao je nakon otvorenja direktor Fun parka Mirnovec Boris Kovaček.

Dodao je kako će, nakon toga, odlučiti što dalje, odnosno hoće li graditi smještajne kapacitete ili možda akvarij.

U Fun parku Mirnovec bit će zaposleno 120 ljudi, od toga 20 stalno, a ostala radna mjesta popunit će studenti i sezonski radnici.

Park je podijeljen u tri cjeline, Divlji zapad, Svemir i Gusarski grad, a svaka cjelina bit će kombinacija atrakcija i igara sa sadržajima namijenjenima djeci, tinejdžerima i cijelim obiteljima. Ukupno je 30-ak atrakcija.

U prvih deset dana, do 25. jula, ulaznice će se moći kupiti isključivo putem interneta jer, kako kažu u Fun parku, u tom razdoblju park će raditi ograničenim kapacitetom.

I radno vrijeme parka bit će kraće, od 15 do 23 sata, a cijene snižene s obzirom na smanjeni kapacitet. Park će biti otvoren od Uskrsa do Nove godine, u predsezoni i posezoni radit će vikendom, a u turističkoj sezoni svaki dan.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.