13.9.2017. 11:57
0
Tuzlanska Panonska jezera tokom ljetne sezone posjetilo 400.000 gostiju
Ovogodišnja ljetna turistička sezona na kompleksu tuzlanskih slanih jezera „Panonika“ bila je veoma uspješna, a zvanično je završena 11. septembra.

 Tokom protekle ljetne sezone Panonska jezera je posetilo više od 400.000 gostiju uzimajući u obzir posjete gostiju sa sezonskim, mjesečnim i sedmičnim ulaznicama,   a prodato  je 334.915 ulaznica svih kategorija, potvrdio je Feni direktor JKP Panonika, Maid Porobić.

 Ocijenio je da je protekla sezona bila izuzetno uspješna, naglasivši  da su u ovoj sezoni  ostvareni  rekordni finansijski prihodi.

 Tokom  ljetne sezone na ovom kompleksu  radno je  angažovano 175 radnika. Pored uposlenih 23 radnika  na neodređeno vrijeme, angažirano je 113 radnika na određeno vrijeme s različitim periodima trajanja ugovora  i indirektno 40 radnika na poslovima spasilačko-redarske službe i službe hitne pomoći.

 Porobić ističe da je  nastavljen trend rasta broja gostiju iz cijele BiH, susjednih i evropskih zemalja.

- S obzirom na nepovoljne vremenske prognoze do kraja mjeseca, niske jutarnje temperature i velike troškove održavanja kompleksa jezera u punom kapacitetu, odlukom  Uprave "Panonike"  d.o.o. kompleks tuzlanskih slanih  jezera   11. septembra zvanično je  završio ovogodišnju ljetnu sezonu- dodaje Porobić.

 Kompleks "Panonskih jezera" od jučer je  otvoren za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju ali ne i za kupanje, s  obzirom na to da je završeno održavanje i  filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima.

(Fena/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.