27.12.2017. 13:12
0
Za doček Nove godine u Sarajevu popunjeni svi smještajni kapaciteti, očekuje se preko 100.000 turista
Smještajni kapaciteti u Sarajevu za doček Nove godine su u cjelosti popunjeni, kazao je za Fenu predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur.

Turistička zajednica KS omogućila je i besplatan boravak medijima iz regije u Sarajevu za vrijeme novogodišnjih praznika te besplatan videolink za javljanja uživo sa sarajevskih ulica.

Muzur ističe da će se "Visit Sarajevo press centri" nalaziti kod Katedrale, Vječne vatre i na Trgu BiH, gdje će i biti organiziran trodnevni novogodišnji program.

- Nemamo sistem koji prati i objedinjuje podatke o smjaštaju i popunjenosti, ali lično sam zvao da rezervišem za novinare i nigdje više nisam uspio naći slobodne sobe. Na internet stranicama za rezervacije piše kako su kapaciteti popunjeni više od 90 posto, a u komunikaciji s hotelima i drugim smještajnim objektima u našoj blizini saznali smo da nemaju nijednog slobodnog kreveta - naveo je on.

Kako je naglasio, na regionalnoj promociji zimskih turističkih potencijala Sarajeva posjetioci su bili izuzetno zadovoljni ponudom i u Sarajevu, ali i ponudom novih sadržaja na Bjelašnici.

 - Kapaciteti na Bjelašnici su takođe potpuno rezervisani jer će turisti nakon proslave produžiti odmor i ići na skijanje - ustvrdio je Muzur, podsjećajući da Novu 2018. na otvorenom u Sarajevu svi posjetioci dočekuju sa Zdravkom Čolićem.

Istakao je da će noć uoči dočeka Nove godine diplomci Muzičke akademije u Sarajevu okupljeni u filharmonijski sastav održati koncert ispred Katedrale, dok će prvog dana 2018. godine ispred Vječne vatre biti održan koncert Crvene jabuke.

Muzur je kazao da Sarajevo prvi put ove godine ima trodnevnu proslavu i brojne manifestacije koje privlače veliki broj turista.

Prema procjenama Turističke zajednice KS, ove godine se očekuje više od 100.000 turista.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.