29.9.2018. 12:40
1
Budva, Istanbul, Pariz, Zanzibar: Sarajlije već traže destinacije za doček Nove godine
Posljednjih godina jedna od najtraženijih destinacija među Bosancima i Hercegovcima je Istanbul. Ponuda turističkih agencija za tu tursku metropolu ne jenjava tokom cijele godine. Iako je ljeto završeno, mnogi upravo sada traže gdje provesti još koji dan godišnjeg odmora ili produženi vikend. Iz sarajevske turističke agencije Mondoco travel kažu da Istanbul drži primat u putovanjima naših sugrađana.

- Definitivno je Istanbul destinacija koja je bh. građanima već godinama konstantno interesantna, te isti interes možemo reći da vremenom uopšte ne jenjava. Ako možemo za bilo koju destinaciju reći da je najpopularnija za putovanja BH građanima onda je to upravo Istanbul. Uzmemo li u obzir da je u ljetnjem periodu antalijska regija definitivno najpopularnija na našem tržištu, onda možemo također reći da Turska u toku cijele godine drži primat u putovanjima naših sugrađana – kaže za agenciju Patria Adi Imamović iz Mondoco travela.

S obzirom da se bliže novogodišnji praznici, Imamovića smo pitali šta je u pripremi za doček najluđe noći i koje to destinacije biraju Sarajlije za ulazak u novu godinu. Jedna od omiljenih destinacija je i Crnogorske primorje.

- Nova godina je period  koji nakon ljeta bilježi najveći broj putovanja naših građana. Sarajlije najviše biraju putovanja za bliže i kraće destinacije kao što su Budva, Beč, Prag, Venecija, Beograd, imajući u obzir radne dane, te da nije sezona godišnjih odmora. Ono što moramo istaknuti je da vlada i sve veće interesovanje za Budvu, koja je već deceniju prijestonica novogodišnjeg provoda u regionu – navodi Imamović.

Dodaje da oni koji za putovanje imaju više slobodnih dana biraju put avionom u Istanbul, Barselonu, Atinu, Pariz.

- U posljednje vrijeme zabilježen nam je veći interes za daleke destinacije što će u narednom periodu biti još jedan sektor putovanja na koji će se naša kompanija orijentisati. U našoj ponudi već sada možete pronaći putovanja za Tajland, Maroko, Bali ili Zanzibar. Moramo spomenuti da je naša agencija također ovlašteni zastupnik za prodaju krstarenja vodećih svjetskih kompanija – kaže Imamović.

- Trudimo se da ispunimo želje naših sugrađana i da im omogućimo nezaboravna putovanja – kaže Imamović.

(NAP/Alen Avdić)
 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.