27.11.2018. 17:09
0
Ne biste se bunili da vam kasni let na ovim aerodromima
Čekanje na aerodromu jeste dosadno i zamorno, ali na pojedinim vazdušnim lukama širom svijeta, to može da bude nazaboravno iskustvo.

Na današnjoj listi su aerodromi koji putnicima nude zanimljive sadržaje, pa čekanje leta, ili kašnjenje aviona, može da bude veoma zabavno.

Aerodrom Minhen

Novembar i decembar su idealno vrijeme za posjetu ovom aerodromu, jer se tada na njemu održavaju posebni novogodišnji i božićni marketi. Cio aerodrom je tada praznično dekorisan i prepun zanimljivih događaja, među kojima se izdvaja veliko klizalište. A čak i da ne dođete u ovo vrijeme, aerodrom ima sopstvenu pivaru koja radi tokom cijele godine.

Međunarodni aerodrom Dubai

Koncept je sličan nekom hotelu sa pet zvjezdica, jer je sadržaj takav da vas lako može razmaziti. Tu su đakuzi, sauna, bazen i nekoliko spa centara. A možete i samo iskoristiti besplatni tuš kako biste se osvježili između letova.

Međunarodni aerodrom Hamad

Dizajn aerodroma inspirisan je vodom jer smatraju da protok putnika kroz njega treba da bude brz i efikasan poput rijeke. Inspiracija je došla od talasa i brodova, i ima raznih simbola u obliku kapljice vode. Putnicima su dostupni bazen i kada za hidroterapiju.

Aerodrom Čangi


Ovdje se zaista možete zadržati duže nego što ste planirali, ali to je samo zato što je zabava na svakom koraku. Ne samo da sadrži nekoliko prelijepih vrtova za šetnju, već ima i dva bioskopa. A tu je i najveći svjetski tobogan na jednom aerodromu.

Aerodrom Helsinki

Prolazak kroz terminale aerodroma u Helsinkiju najviše liči posjeti nekom prelijepom muzeju, jer se u njemu nalaze razne galerije prepune umjetničkih djela. Aerodrom je uveo tu praksu 2015. godine i od tada konstanto ima neke izložbe, sa fokusom na domaća djela i ona koja će posjetiocima olakšati da se opuste.

Međunarodni aerodrom Hong Kong


Putnicima svih godina će ovde nesumnjivo biti zanimljivo, jer je tu između ostalog najveći IMAX ekran u Hong Kongu. Djeca se neće osjećati uskraćeno, jer je njima na raspolaganju edukativni park u kome se mogu igrati pilota, kabinskog osoblja ili astronauta. Ali to nije sve, jer su ovde fabrika u kojoj se rezanci prave ručno i druga u kojoj se prave posude za supu.

Međunarodni aerodrom Inčon


Ovo je odlično mjesto da upoznate kulturu Južne Koreje i to kroz razne izložbe, nastupe i druge vrste performansa. Postoji i replika tradicionalne kuće iz ove zemlje za opuštanje i uživanje u atmosferi.

Međunarodni aerodrom Vankuver


Zvijezde aerodroma su dva akvarijuma u kojima se nalaze hiljade morskih organizama, a postoje i mnoge izložbe lokalne umjetnosti i arhitekture.

Međunarodni aerodrom San Francisko


Oni koji se ukoče tokom letova ili imaju problema sa cirkulacijom mogu ih ovdje riješiti pomoću posebne sobe za jogu. A pravu poslasticu predstavljaju muzej i biblioteka sa temom avijacije, koji su napravljeni tako da podsjećaju na 1930-te godine, prenosi CDM. 

Aerodrom Madrid – Barahas


Ovaj aerodrom možda nema toliko zanimljivog sadržaja, ali je napravljen sa putnicima na umu. To znači da ima puno prirodne svjetlosti, prijatnu temperaturu tokom ljeta i dobro regulisan saobraćaj. Napravljen je u skladu sa prirodom i putnicima se pružaju predivni pogledi na avione i okolne planine.



(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.