19.11.2020. 15:35
0
U susret praznicima u Bruxellesu postavljena jelka od 18 metara
U vrijeme pandemije, mjera, ograničenja i neizvjesnosti oko novogodišnjih slavlja, u Bruxellesu je postavljena božićna jelka, javlja Anadolu Agency (AA).

Jelka visine 18 metara postavljena je na velikom Grand Place ili Grote Markt gradskom trgu koji je, po mnogima, i najljepši trg u gradu.

U Belgiji sa 11,4 miliona stanovnika, jednoj od zemalja koja je najviše pogođena epidemijom COVID-19 u Evropi, mjere poput noćnog policijskog sata i zatvaranja svih trgovina, osim onih koje prodaju osnovne zalihe, daju rezultate.

Krajem oktobra broj slučajeva, čiji je dnevni prosjek premašio 15 hiljada, smanjio se na 4.750. Prosječni dnevni broj preminulih pao je s oko 200 na 183.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.